Viimeinen viikonloppu alkaa ennen lomaa. Ennen tylsää, yksinäistä ja kipeää lomaa. Mitä minäkään millään lomalla teen, kun yhtä yksin olen silloin kuin nytkin. Toisaalta pääsen muutamaksi viikoksi pakoon koulua, pakoon sitä taistelua muutaman luokkalaisen kansa, pakoon sisäilmaongelmia ja pakoon liioilta tuijottavilta silmiltä. Mutta ylihuomenna, sunnuntaina, en pääse pakoon! Äiti on kutsunut meidän naapurit kahville (juhlistaakseen synttäreitä, vaikkei heille siitä edes kerrokaan), ja arvatkaa kuka asuu naapurissa! No tietysti yksi niistä entisistä parhaista kavereistani ja hänen ylisuojelevat vanhempansa. Taidan linnoittautua koko sunnuntaiksi huoneeseeni, lukita oven ja laittaa verhot ikkunoihin ja käskeä sanoa porukoille, että eivät kerro minun olevan kotona. En tahdo nähdä ketään naapureistani juuri nyt! Ja entä jos naapurin äiti käskee lastaan tulemaan, jotta me "sopisimme asiat"... EI! En tahdo! Tai tottakai tahtoisin sovun, mutta en ymmärrä miten se olisi mahdollista. Naapurini on vain loukannut minua liikaa ja liian monesti, juuri tällä hetkellä en anna anteeksi, en vaan voi.

No sunnuntai tulee ja toivottavasti menee nopeasti ohitse.

Tänään koulussa oli vuorossa psykolgian koe (ironista, eikö..) ja ehkä se ihan ookoo meni. Sen jälkeen saatiin eiliset ruotsin kokeet takaisin, minun tulokseni 9+. Maanantaina ei ole luvassa kuin yksi biologian kertaustunti, tiistaina sen koe ja varmaankin psykan palautus, ainakin olettaisin niin. Ja se biologia, ei jumankauta en tule läpäisemään sitä! Mutta sen kokeen jälkeen olisinkin käytännössä lomalla, koska koulutyö loppuu siihen. Onhan sen jälkeen juhla, kirkko sun muuta, mutta niitä ei lasketa.

Tosiaan tänään kokeen ja palautuksen jälkeen menin isän kanssa kahville Linkki-baariin ja sen jälkeen vanhempien kanssa Jyväskylään jouluostoksille. Sieltä sitten ostinkin hirmuiset kassit tavaraa, luultavasti nyt on kaikille se kaksi lahjaa ja joillekin kolme. Se saa tänä vuonna riittää. Ostin Jyväskylästä kissoillekin joululahjoja, monenlaisia herkkuja, ruokia ja muutaman lelun. Ja tietysti siskon koiralle Milolle, joka tulee jouluksi maalle, ostin luusekoituksen ja muutaman herkkunamin. Itselleni en etsimään mitään lähtenyt, onhan joulu tulossa, mutta mukaan tarttui kuitenkin huivi, puuteri ja kirpparilta yksi Sims 2:sen lisäosa.

Koko päivän kun on kaupoissa ja autossa kuunnellut joululauluja ja shopannut joulukamaa alkaa joulutunnelma taas viriämään. Mukavaa vastapainoa pelkälle masennukselle. Mutta ei passaa mennä liian positiiviseksi, kyllä se masennus illan mittaan palaa kun yksinäni joudun taas olemaan ja miettimään kaikenlaista. Nyt kuitenkin vielä ihmeellisen kohtuullinen olotila, joten siihen on hyvä lopettaa tänään kirjoittaminen.