Koulurutiinit alkavat palata mieleen ja opiskelu alkaa tuntua taas tavalliselta. Tänään minulla oli yhteiskuntaopin ja psykologian kaksoistunnit ja niiden välissä äidinkielen tunti ja ruokatauko. Tunnit menevät hyvin uudessa paikassani, uusien ihmisten ympärillä. Serkkuni istuu kaverinsa kanssa edessäni ja kaksi muuta tyttöä takanani. Viistosti takanani istuvat kaikki pojat, vieressäni vasemmalla kolme tyttöä ja heidän vieressään edelleen vasemmalla nämä entiset ystäväni. Minä siis vaihdoin paikkaa entisestä ikkunanvieruspaikasta tähän oven puoleiseen seinän varteen. Tässä minä viime jakson ajan istuin ja tässä on hyvä. Serkkuni ja muiden mukavien tyttöjen kanssa on paljon mukavampaa ja helpompaa oppiakin, koska he eivät keskity vain kikattamiseen ja juoruamiseen.

Koulutunnit olivat mielenkiintoisia, ja vaikka nukuin viime yönä vain seitsemän tuntia enkä ole oikein tänään syönyt juurikaan jaksoin silti mielestäni kohtuullisen hyvin keskittyä asiaan. Aamun ensimmäiset tunnit olivat yhteiskuntaoppia. Unisena, pää pyörällä ja menkkakipuja kestäen oli kyllä aluksi vaikea päästä vauhtiin. Kuitenkin, kun päästiin tylsästä teoriasta ryhmätöihin niin kiinnostus heräsi ja loppu yh:n tunnit menivätkin sutjakkaasti. Yh:n ja ruokailun jälkeen oli yksi tunti äidinkieltä. Meidän opettaja on ihan hömelö, sen kuuluisi opettaa filosofiaa eikä äidinkieltä... Mutta vaikka hän onkin hömelö, on hän kuitenkin nero! Sillä tunnilla käsiteltiin lähinnä kielioppia, vanhaa ja uutta suomenkieltä ja sen rakennetta. Lopulta oli vuorossa tämän päivän viimeiset minun tuntini, eli psykologiat. Jostain syystä tänään, juuri tänään meillä oli tosi mahtava tunti! Lähinnä juteltiin, väiteltiin ja tehtiin käytännön kokeita muistamisesta. Koealuekin saatiin, koska ensi viikon torstaina alkaa taas uusi koeviikko... Ja tietysti psykologian kokeen pitää olla se ensimmäinen.

Päivä meni aika nopeasti, nyt kuitenkin kun miettii mitä kaikkea mun on tehtävä ennen koeviikkoa niin oikeastaan päivä meni liian nopeasti. Mun pitää palauttaa kaksi te3:sen verkkokurssin tehtävää ja yksi opon tehtävä perjantaihin mennessä Oppimappiin. Ja arvatkaa jaksanko juuri menkkojen ja koeviikon alla keskittyä niihin? No en. Nyt lähinnä mieli tekisi mennä peiton alle nukkumaan ja herätä uuteen jaksoon tekemättä mitään. Kuitenkin pakko mikä pakko. terveystiedon kirjoitan keväällä, joten kurssi on pakko suorittaa nyt syksyllä... Ja opon tehtävä ei edes ole vaikea, se on vain laaja. Ja huomenna on muuten yhteiskuntaopin toinen sanakoe, enkä ole kerennyt lukea vasta kuin puolet sanoista kerran läpi. Ja nehän ovat kamalan vaikeita. Jes, tänään ehkä kulutan itseni niin fyysisesti kuin henkisesti loppuun koulujuttujen kanssa.

Olen edelleen koulussa, ja ei, en todellakaan jälki-istunnonnon tai minkään muunkaan sellaisen syyn takia. Vaan tänään on tiistai, zumbapäivä! Ala-asteen salissa on tiistaisin zumbaa klo 18:30-19:30. Ja vaikka olisi kuinka kiire, en zumbaa jätä välistä. Ainut säännöllinen liikunta mitä harrastan, niin sitä en kyllä skippaa. Odotan täällä siis zumban alkua, koska kotiin on 20 km enkä saa kyytiä takaisin kirkolle. Joten jäin siis suoraan koulusta tänne ja äidin kyydillä pääsen sitten illalla kotiin, kun äidillä on yksi kokous niin jää odottamaan mua kylälle.

Tänään mun pitää puhua äitille näistä kaverisotkuista, oon päättäny ottaa asian esille kotimatkalla autossa. Huomenna on äidin pitämä oppitunti, niin täytyy pohjustaa vähän, ettei äiti järkyty heidän nykyisestä käytöksestään mua kohtaan. "Rohkeutta vaan, kyllä se siitä!" Pitää joskus vähän tsempata itteesä ja nyt jos koskaan on sellainen hetki ja asia.

Ajattelin alun perin tehdä paljon rästihommia täällä odottaessani, mutta nyt on niin huono olo, päätä särkee ja oon niin väsynyt etten millään saa aikaiseksi kunnon rääkkiä kouluhommien eteen. Sanojen lukemisesta ei ainakaan tule juuri nyt mitään, ja terveystiedon tehtävää tein vähän alkuun, mutta sekin lopahti siihen. Opon tehtävä on melkein valmis, vähän pitää vielä sitä hioa mutta onneksi sen saan pian alta pois. Sitten ne terkan ja yh:n jutut. Ja voi ei, onhan mulla yh:sta myös tulossa uutisraportti ja osakesijoittamiseen liittyvä tehtävä. Ne pitää palauttaa ennen koeviikon alkua. Alkuviikolle voin onneksi ne jättää, jos en mitenkään saa niitä aikaisemmin tehtyä. Eiiii, tänään on tämmöinen päivä että ei vois vähempää kiinnostaa koko läksyt ja palautukset.

No, yritettävä on tehdä kouluhommat. Jos en nyt tee niitä, en varmasti saa niitä kotonakaan aikaiseksi. Joten nyt otan itteeni niskasta kiinni ja aloitan vaikka helpoimmasta, teen läksyt ensin. Jos aikaa ja voimia jää, sitten teen opon tehtävän loppuun ja ehkä jopa terkan tehtävää jatkan.

Palaillaan taas kun löytyy vähän aikaa...!