Huhhuh, marraskuu eikä lumesta tietoakaan! Ja vielä muutama päivä sitten aamulla seitsemän aikaan oli 10 astetta lämmintä pihalla. Mikä talvi tää tämmönen on? Mutta kelistä viis, kunhan joulu lähestyy!

Joulusta puheen ollen, arvatkaa mitä tänään tipahti postilaatikkoon? Minun arvontakilpailupalkintoni! Ja voi vitsi sen sisältö ensinnäkin on laaja, toisekseen juuri minulle sopiva ja kolmanneksi tarpeellinen. Minä, joka en oikein askartelusta välitä, innostuin palkinnosta kovasti! Nyt odotan uuden koulujakson alkamista innolla että saan aikaa miettiä ja toteuttaa akartelua. (Aion tehdä paljon joulukortteja ja vaikka joululahjaksi ihan muitakin kortteja) Oi vitsit, olipa kokemus! Ja joulusta vielä, lahjakasa huoneeni kätköissä suurenee päivä päivältä ja samaan tahtiin ellei jopa nopeampaa valmistuneiden joulukorttien pino. ;)

Mulla tosiaan alkoi tänään koeviikko ja ensimmäisenä kokeena psykologia. Ei se ainakaan tässä vaiheessa, kokeen jälkeen, tuntunut liian haastavalta. Toki siinä sai ja joutui miettimään ja haastamaan itsensä, mutta ei se ylitse pääsemättömän vaikea ollut. Onneksi niin, pelkäsin etukäteen sitä liian kamalaksi. Eli siinä oli monta tehtävä vaihtoehtoa, joista kolmeen tuli vastata. Mihin minä vastasin oli tälläisiä: Valitse kahdeksasta käsitteestä kuusi ja selitä ne, muut kaksi olivat esseetehtäviä, eli toisessa pyydettiin kertomaan unista ja sen tarpeesta ihmisille ja toisessa piti kertoa muistin osista, eli työ-, kesto - ja sensorisesta muistista. Ei siis todellakaan mitenkään liian vaikea koe. Saa nyt nähdä että kun meillä on aivan uusi opettaja että mitenkä hän arvostelee kokeen/tuntityöskentelyn/läksyjen teon eli koko kurssin. Sormet ristiin ja toivomaan että kävisi hyvä tsäkä ja saisin ainakin sen ysin... Mutta kun psykan ka on tällä hetkellä 10 niin se ei varmaan tule pysymään. Ellen sitten saa täyttä 10 tästä kurssista, mutta epäilen...

Huomenna tiedossa äidinkielen koe, jotan pelkään eniten näistä tämän kurssin kokeista. Äidinkielen opettajamme kun sattuu olemaan oma persoonansa, ja hänelle tärkeintä tuntuu olevan loistava kirjoitelmien valmistus taito. Eli tuskin kokeessa on kielioppia tms mutta ihan varmasti siellä pitää kirjoittaa kamalan luovia ja oman laisia kirjoituksia. Ja se kun on vaikeaa liukuhihnalla kirjoittaa tarinoita. No, lukaisen kirjan kerran läpi ja koitan olla huomenna luovalla tuulella.

Nyt tässä koulusta tulon jälkeen olen pelannut King.comissa pelejä ja surffaillut netissä, musiikkia Spotifysta kuunnellen. Nyt on menossa Martti S:n "Mut päästäkää". Tämä on tosi ihana biisi, varsinkin sanojen kautta välittyy se tarina. Tuosta kappaleesta tuli mieleen mun tilanne niiden entisten kavereiden kanssa. On ikävä meidän yhteisiä, ihania hetkiä. Mikä meni vikaan, mistä kaikki alkoi? En tiedä, en muista, en osaa kuvitella. Kaikki mitä muistan on suunnaton kipu tajutessani heidän pettäneen minut, suunnaton ikävä ja lohduton mieli. Tänäänkin entinen, pitkään ennen ollut paras kaverini tuli koulullemme käymään niiden muiden luona. Oli kamalaa katsoa ja kuunnella heidän iloista rupattelua ja onnellista yhdessä oloa. Miksi minut eristettiin ulos porukasta? Olen niin helvetin väsynyt tähän epätietoisuuteen, katkeruuteen, mustasukkaisuuteen ja onnettomaan itseeni. Mulla on hirvittävän suuri ikävä mun ainoata kunnon ihanaa rakasta ystävää... Kaipaisin halin... En aina jaksaisi alkaa märehtimään koko asiaa. Voi kun sen voisi vain unohtaa, jättää taakse. Mutta se on mahdotonta kun osaa heistä näkee aina koulussa. Tänäänkin he puhuivat jotain munusta tauolla, kuulin nimeni heidän puheessaan. Muuten en saanut selville mitä puhuivat mutta toisaalta voi olla parempi etten tiedäkään. No nyt kuitenkin on koeviikko ja stressiä muutenkin tarpeeksi niin en nyt millään kykene ajattelemaan heitä, en sitten millään. Ehkä tämä tuska ja kaipuu laantuu, tai sitten ei.

Huomista odottaen, viikonloppu non vain yhden kokeen päässä! Ja vihdoin pääsen toivottavasti taas zumbaan. Apua, siellä on tullut monta uutta kappaletta ollessani kipeä, en osaa yhtään niitä vielä. No, jatketaan myöhemmin. Hyviä syksyisiä iltoja teille lukijat! (: