Hei vaan ja mukavaa Tapaninpäivää!

Jouluni meni oikein mahtavasti, meillä oli aattona koolla iso joukko ja joulupäivänä vielä suurempi. Tänää vielä muutama vieras tulee käymään ja sitten alkaa se kiireetön, harmiton loma kunnolla.

Aaton aattona siskoni, hänen miehensä, koiransa ja setäni saapuivat Espoosta ja Tuusulasta meille viettämään perinteistä suvun yhteistä juhlaa, joulua. Veljeni saapui samana päivänä tyttöystävänsä kotoa, jossa hän oli ollut muutaman päivän viettämässä ortodoksista joulua tyttöystävänsä perheen uskonnon mukaisesti. Älkää kysykö minulta, mitä siihen kuuluu, sillä en ole perehtynyt ortodoksisuuteen. Perinteet ja uskonnolliset asiat ovat S:n perheelle tärkeitä, koska ovathan he ortodokseja. Aaton aatto meni pikku valmisteluita tehdessä ja suvun kanssa oleillessa, syödessä ja rentoutuessa.

Aattopäivänä herättiin tietysti aikaisin, eihän joulusta saa jäädä paitsi nukkuen, ja heti aikaisin lähdimme isä, sisko, hänen kihlattunsa, veljeni ja minä kuusen hakuun. Se löytyikin aika läheltä tienhaaraa, ehkä puolisen kilometriä kotoa. Yleensä kuusi on viettänyt muutaman tunnin pesuhuoneessa sulaen lumesta, mutta tänä vuonna toimme kuusen suoraan sisälle ja jalkaan kiinni. Siskon kanssa katsottiin perinteisesti Joulupukin kuumaalinjaa, elokuvaa Lumiukko, koristeltiin kuusi ja laulettiin lauluja. Äiti oli aamusta saakka tehnyt laatikoita ja puuroa, pipareita ja torttuja, joita sitten nälissämme söimme ahkerasti. Isän yöllä paistama kinkkukin maistui taivaalliselta! Jouluaattoon kuuluu tottakai myös joulurauhanjulistuksen katsominen televisiosta, haudoilla käyntireissu ja pitkin päivää lahjojen vieminen kuusen alle. Illalla joulusaunomisien jälkeen vietettiin vähän aikaa tunnelmallista jouluaattoa jännityksen ja malttamattomuuden tunteessa. Pian aloitimmekin lahjojen jakamisen, siinä menikin aikaa koska olimme nähtävästi kaikki olleet hyvin kilttejä, kun lahjamäärät vyöryivät kuusen alta sen reunoille ja paljon yli, niitä oli todella paljon! Minulta itseltäni tuli kolme isoa säkillist lahjoja muille, siskolta suunnilleen sama määrä, vanhemmat tietysti antavat paljon enemmän muille ja kaikkien muidenkin lahjamäärät ylittivät kaikki odotukset. Kaikille siis lahjoja riitti hyvin hyvin paljon, eli saletisti olimme olleet kilttejä. Meillä on aina tietty määrätty tyyli, jolla lahjat jaetaan. Meidän perheen kaksi innokkainta joulutonttua, siskoni M ja minä jaamme lahjat. Hän ottaa sen kuusen alta, lukee nimen, ojentaa lahjan minulle, minä vien sen omistajalleen. Näin olemme aina toimineen, ainakin niin kauan kuin muistan. Meillä oli tonttulakit päässä ja olimme hyvin onnellisia taas siitä pienestä, mutta niin tärkeästä hommasta, joka on meidän harteillemme jäänyt. Jouluaattoa jatkoimme yhdessä ollen ja jutellen, ja lopen uupuneina sitten nukahdimme.

Mitäs minä sainkaan pukilta tänä vuonna... :

Ehkä suurin ja odottamattomin lahja oli ulkomaanmatka! Minä pääsen tammikuussa äidin kanssa reissulle Lontooseen!!! Ja Lontoossa olen aina halunnut käydäkin! Sitä reissua odotan niin innolla, että en paikallani tahdo pysyä kun ajattelenkin sitä. Lähdemme äidin kanssa kahdestaan, olemme vain kolme päivää, sillä se on kouluaikaa eikä äiti voi olla töistään pidempään poissa ja minunkin on tärkeää olla koulussa. Matkan kanssa samaan lahjaan kuului minikokoisia shamppoita, hoitoaineita ja suihkusaippuoita, matkalaukkuun kiinnitettävä tunnistusvyö ja kalenteri, johon oli kirjoitettu matkan ajat, tapahtumat, lennot ja metromatkat. Toinen suuri ja yllättävä, mutta hyvin mieluinen lahja on Harry Potter dvd kokoelmapakkaus, jossa on kaikki dvd:t, kaikista extralevyt ja mukana jopa Potterin oma valokuvakansio, joka elokuvissakin monessa on nähty. Potter-fanina tämä lahja oli mahtava, ja minulla kun ei ole ollut HP dvd:tä, vaan kolme ensimmäistä leffaa vanhoilla vhs:llä. Minusta tuntuukin, että tänään taidan pitää Potterpäivän, taidan katsoa kaikki leffat putkeen! No, lahjoina sain myös tietty suklaata ja muuta karkkia, kaksi kirjaa, joista kerron myöhemmin enemmän, valokuvakansion, koristesangon kynttilöineen, rahaa, villasukat, Nomination palan rannekkeisiini (vaalenapunainen timantti, hopeiset koristereunukset), paidan, alushousut, puutarhakäsineet ja siivoustarvikkeita isältä, (yllätysyllätys. :D Aivan isän tavallisia lahjoja, se on ihan hömppä.♥) no sitten sain kaksi kalenteria, joihin en laske sitä reissukalenteria, sain aivan tavallisen kokoisia shamppita myöskin, suihkusaippuan, joulupukkikoristeen, lasisen kissakoristeen ja ihania joulukortteja. Nyt en ainakaan muista muita, mutta lisäilen sitten jos tulee vielä jotain mieleen. Kivoja lahjoja kuitenkin! (: Eli joo, nyt muistankin lisää lahjoistani. Eli tässä muutama lisäys lahjalistaani: Ison ja leveän hiusharjan sekä suuren tupeeraajaan, pinkit hiuslisäkkeet ja glittereitä hiuksiin. Nyt luulisin ainakin melkein kaiken olevan siinä. Suuri määrä olikin, olen kiitollinen sekä materiaalista että eritysesti ihanista ja lämmöllä annetuista ajatuksista.

Eilinen päivä, eli joulupäivä meni sekin perinteisesti, niinkuin joka vuosi menee. Eli sukua tuli monelta suunnalta, isän sisaruksen loputkin ja heidän lapsensa eli serkkuni ja jopa serkkupuoleni lapset. Siinä sitten kahviteltiin, juteltiin, pelattiin veljen saamaa Isäntä vs. Emäntä -peliä ja lisää kahviteltiin. Isän yhden veljen ja hänen lapsipuolensa ja lapsenlapsipuolensa lähdettyä loppuporukasta lähdimme perinteiselle kinkun sulattelu marssille. Kiersimme iltahämärässä ja loppumatkassa aivan pimeässä metsiköissämme, noin viiden kilomertin lenkin. Sen jälkeen oli saunomisen vuoro ja jouluruokien syömisen vuoro. Sitten sisko lähti vieraiden mukana kylälle paikallisessa käymään parhaan ystävänsä kanssa. Siskon mies sitten keskellä yötä lähti meiltä, haki siskoni baarista ja sitten menivät M:n kotiin.

Tänään joku hakee tai me viemme isän veljen kirkolle, mistä hän hyppää siskon ja M:n kyytiin kohti pääkaupunkiseutua. Nyt se sitten on ohitse, se ihana joulu. Seuraavaan jouluun on taas vuosi aikaa, vuosi aikaa suunnitella, valmistella ja hankkia lahjoja. Kiitos seuralle ja kiitos lahjoista, kiitos tunnelmasta ja kiitos aivan kaikesta kaikille, minulla oli taas ihana joulu. ♥